HANDLINGSKURG

No products in the cart.

SK

Help Center

Tulltröskelreferens

Generellt sett, om det deklarerade värdet på ditt paket är lägre än landets tulltröskel, kommer det normalt inte att beskattas (förutom vid bedräglig deklaration). Om ditt paket beskattas, måste du betala skatterna och hjälpa till med tullklareringen i tid.

Tulltröskelreferenstabell

LandBelopp
USA800 USD
Kanada20 CAD
Storbritannien0 GBP
Australien1000 AUD
EU0 EURO
Ryssland10 000 RUB
Japan130 USD
Singapore300 USD
Nya Zeeland300 USD
Schweiz100 CHF

Noteringar:

  1. Tulltröskeln i Schweiz är 100 schweizerfranc och moms (mervärdesskatt) tröskeln är 65 schweizerfranc.
  2. Kanadensiska och europeiska tullmyndigheter är strikta vid paketinspektioner. Kommersiella kurirtjänster som DHL, UPS och FedEx är mer benägna att bli föremål för tullavgifter.
  3. För EU-länder erbjuder vissa rutter via JoyaBuy IOSS (Import One-Stop Shop) tjänster. Du kan välja att använda plattformens IOSS-agent för att betala skatterna i förväg. Se momsreformen i Storbritannien och EU-länderna för detaljer.

Tips för Paketinsändning:

  1. Viktöverväganden: Paketets vikt är en viktig faktor för tullen att avgöra om det är ett privat eller kommersiellt paket. Paket som väger 10 kg eller mer är mer benägna att betraktas som kommersiella. Vänligen överväg vikten vid insändning av ditt paket.
  2. Kvantitetsbegränsningar: Att skicka en stor mängd av samma produkt i ett paket kan också leda till att det klassificeras som en kommersiell försändelse. Undvik att skicka överdrivna mängder av identiska föremål.
  3. Känsliga föremål: På grund av tullpolicyn, var försiktig när du skickar läkemedel.

Denna information samlas in från internetkällor och tillhandahålls endast som referens, inte som en standardguide.

Tullklareringsinstruktioner:

Kostnaden för tullklarering för icke-skattebefriade/icke-IOSS-proxyservicerutter ska bäras av användaren. Tullinspektioner görs i princip slumpmässigt. Om tullen anser att ditt paket är speciellt (t.ex. stor storlek, för tung vikt eller innehåller känsliga föremål, etc.), kommer tullen vanligtvis att kontakta mottagaren för att tillhandahålla fakturor eller tullklareringsdokument. Tullklareringskostnaderna ska bäras av mottagaren.

Om ett paket returneras eller förstörs på grund av att mottagaren inte kan kontaktas eller att mottagaren inte samarbetar med tullklareringen, kommer kostnaderna att bäras av mottagaren.

Om du behöver en tullklareringsfaktura kan du ladda ner den själv från JoyaBuy eller kontakta onlinekundtjänst för att få den.